مقالات

مراقبت های بعد از ترمیم آمالگام

تاییده شده توسط دکتر کاظم احتشام منش

محتوای این مقاله صرفا برای آگاه سازی شما عزیزان است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشک مشاوره بگیرید.

فهرست مطالب

مراقبت های بعد از ترمیم آمالگام

آمالگام نوعی مواد پر کننده دندان است که برای پر کرده دندانهای پوسیده مورد استفاده قرار میگیرد.

آمالگام ترکیبی از جیوه مایع و آلیاژ پودری متشکل از نقره، قلع و مس است. تقریبا 50% وزن آمالگام را جیوه تشکیل میدهد. خواص شیمیایی جیوه این امکان را فراهم می سازد که با آلیاژ نقره/قلع/مس به خوبی ترکیب شده و آمالگام را تشکیل دهد. گاهی به ترمیم آمالگام، ترمیم یا پر کردگی نقره ای نیز گفته میشود چون رنگ آن نقره ای است.

مراقبت های بعد از ترمیم آمالگام باید به خوبی و با دقت رعایت شود تا مدت زمان ماندگاری درمان بیشتر شود .

در ادامه این موارد را بررسی خواهیم کرد ، با ما همراه باشید.

 

مراقبت های بعد از ترمیم آمالگام به شرح زیر می باشد :

 

1- تا چند ساعت بعد از ترمیم دندان با مواد نقره ای (آمالگام) از خوردن خوراکی‌های جویدنی خود داری کنید. در این مدت، ترمیم انجام شده نسبت به فشار و شکستگی ناشی از آن بسیار حساس است. نوشیدن مایعات ایرادی ندارد. همچنین تا یک شبانه روز، برای جویدن غذا، بیشتر از سمت دیگر دهان که در آن ترمیمی انجام نشده استفاده کنید.

2-ترمیم دندان مانع رعایت بهداشت دهان نمی‌شود. ولی باید توجه داشت که برای زدن مسواک و کشیدن نخ دندان بخصوص در ترمیم‌های آمالگام، حداقل چند ساعت از زمان انجام ترمیم بگذرد. اگر نخ کشیدن روی دندان ترمیم شده مقدور نیست باید با مطب در تماس بوده و در وقت مناسب برای معاینه مراجعه کنید .

3-وجود درد و حساسیت خفیف به آب سرد وگرم بعد از ترمیم دندان، طبیعی است. این درد پس از گذشت چند روز برطرف می‌شود؛ البته ممکن است گاهی تا یکی دو ماه طول بکشد. با این حال، اگرپس از گذشت چند روز از شدت درد کاسته نشد ویا درد بصورت شبانه یا نبض دار بروز کرد حتما به دندان‌پزشک خود مراجعه نمایید.

4-احساس بلندی در دندان ترمیم شده می‌تواند ناشی ازبی حسی ناحیه مورد عمل باشد. متفاوت بودن شکل ترمیم نسبت به حفره پوسیدگی وتازگی آن برای حفره دهان، باعث توجه بیش از حد به ترمیم واحساس بلندی کاذب می‌شود.

5-بی حسی ناحیه مورد ترمیم برحسب نوع بی‌حسی ممکن است یکساعت تا چند ساعت طول بکشد. نکته‌ای که در این مدت لازم است رعایت شود، این است که مراقب باشید لب و گونه را ناخواسته گاز نگیرید و زخمی نکنید.

6-پس از ترمیم دندان، نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک نیست. فقط در صورت بروز درد با مشورت دندان‌پزشک می‌توانید از مسکن استفاده کنید.

7-دندانهای ترمیم شده مقاومت و استحکام کمتری نسبت به دندانهای طبیعی دارند بنابراین خوردن غذاهای سفت و شکننده نظیر یخ،‌ ته دیگ،‌آب نبات،‌پسته و … با آن خصوصاً در ترمیم‌های بزرگ مجاز نمی باشد. زیرا باعث شکستن ترمیم یا دیوارهای باقیمانده دندان می شود .

8-دوام این پرکردگی به چند عامل بستگی دارد:

الف-وسعت پرکردگی ب-ضخامت یا استحکام دیواره های باقیمانده دندان که در اطراف پرکردگی وجود دارد. ج-رعایت بهداشت دهان ودندان(اعم از مسواک،نخ دندان،دهان شویه). د-نوع تغذیه(ازنظرمصرف مواد غذایی شیرین و نشاسته ای و غذاهای سفت). ه-رابطه دندانها با یکدیگر(جفت شدن یا نشدن صحیح دندانها). ز-عمق پرکردگی ونزدیکی یا دوری آن ازعصب. ح-عادات بیمار(مثل دندان قروچه،روی هم فشردن دندانها به طورناخودآگاه). ط-نوع ماده پرکننده.

 

در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد خدمات کلینیک دندانپزشکی سپهرسلامت بدانید ، روی لینک زیر کلیک کنید :

 

معرفی کلینیک دندانپزشکی سپهرسلامت

 

شما عزیزان می توانید برای رزرو وقت خود با شماره 05138814151 در تماس باشید .

 

آدرس : مشهد – بلوار کوثر – بین کوثر شمالی دو و چهار – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه سوم – کلینیک دندانپزشکی سپهرسلامت .

 

 

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 11 =