شاید تا به حال و به موقع درد دندان ، اسم درمان عصب کشی یا همان درمان ریشه را شنیده باشید . وقتی که در مورد اناتومی دندان صحبت می شود ، باید بدانیم که پالپ ، تنها قسمت زنده ی دندان به شمار می رود اگر دچار عفونت شود ممکن است خطرناک باشد که باید آن را درمان کرد که به اصطلاح به این درمان، عصب کشی گفته می شود. هدف از عصب کشی حفظ دندان طبیعی خود فرد است که بتواند به راحتی و بدون درد از آن مجدد استفاده کند. ما در این مقاله سعی کردیم با بررسی همه جوانب این درمان، شما را راهنمایی کنیم تا با خیالی راحت بتوانید درمان خود را انجام داده و آن را به خاطر عدم آگاهی به تعویق نیندازید.
استفاده از لیزر در عصب کشی دندان
مراحل عصب کشی دندان به چه صورت است؟
درمان ریشه و یا عصب کشی
درد بعد از درمان ریشه نشانه ی چیست؟
چه علائمی نشان دهنده نیاز دندان به عصب کشی (درمان ریشه) میباشد؟
- شکسته شدن و یا ترک برداشتن تاج دندان
- تروما یا همان ضربه ناگهانی وارد شده به دندان
- درد مداوم و حساسیت به دما ( سرما و گرما )
- عفونت و خروج ترشحات عفونی از دندان
- تغییر کردن رنگ دندان بخاطر وجود عفونت در پالپ
- تعداد زیادی درمان انجام شده روی یک دندان
احتیاط و مراقبت های پس از درمان ریشه و یا عصب کشی
آنچه باید درباره درمان ریشه بدانید!
درمان ریشه مجدد
تاثیر درمان ریشه بر عمر دندان
مراقبت های بعد از درمان ریشه
آیا درمان ریشه دردناک است؟
سوالات متداول درمان ریشه
این امر به شرایط و وضعیت دندان آسیب دیده بستگی دارد و تا معاینات به صورت کامل انجام نشود، نمی توان در مورد حذف لمینت یا باقی ماندن آن نظر قاطعی بیان کرد. در مواردی که از روش اول درمان ریشه انجام شود و نقطه هدف فقط ریشه دندان باشد، آسیبی به لمینت وارد نمی شود اما در مواردی که دیواره های دندان خراب و پوسیده است، لمینت موجود باید حذف شود و بعد از درمان دندان، مجدد لمینت گذاری صورت گیرد.
هنگامی که دندان دچار عفونت و پوسیدگی شده باشد، باید سریعا برای درمان آن اقدام نمود، در غیر این صورت عفونت آسیب جدی به کانالهای دندان وارد میکند. اگر این عفونت به ریشه دندان و یا عصب برسد، آبسههای شدید دندانی و دردهای غیر قابل تحمل ایجاد میشوند. با گسترش عفونت، امکان از دست رفتن دندان به طور کامل وجود دارد که دندانپزشک به جای درمان، مجبور به کشیدن دندان آسیب دیده میشود.
به طور معمول پس از درمان ریشه ، درد ناشی از آن ۳ تا ۴ روز ادامه پیدا میکند که با مصرف داروهای مسکن، میزان این درد کاهش خواهد یافت. اما در صورتی که این درد در طول این مدت زمان کاهش پیدا نکند و یا شدیدتر شود، میتواند نشان دهنده عوارضی مانند عفونت باشد و توصیه میشود که در این صورت به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.
دندانهای شیری تا مدت زمانی در دهان باقی می مانند. و دو کار مهم انجام می دهند اول انجام جویدن و حفظ زیبایی کودک و مورد دوم به عنوان راهنمای رویش دندانهای دائمی هستند.بنابراین حفظ این دندانها تا زمان افتادن طبیعی آنها لازم است.اگر دندان شیری دچار پوسیدگی شود حتما نیاز به پرکردن یا درمان ریشه دارند. البته نوع درمان ریشه این دندانها متفاوت از دندانهای دائمی می باشد.
مسواک زدن پس از درمان ریشه دندان مانعی ندارد اما معمولاً استفاده از نخ دندان به دلیل آسیب به دندان تازه تحت درمان قرار گرفته شده توصیه نمیشود و بهتر است تا قبل از ترمیم و نصب روکش روی دندان از نخ دندان استفاده نشود. همچنین باید محل آسیب دیده را تمیز نگه دارید و با احتیاط مسواک بزنید تا محل مورد نظر مورد تجمع باکتریها قرار نگیرد. و نیزپس از انجام درمان ریشه، به هنگام مسواک زدن فشار زیادی به دندانها وارد نکنید و تا حد امکان ازخوردن غذاهای سفت برای مدت کوتاه اجتناب کنید.
نظرات مشتریان
ترمیم و عصب کشی و جرم گیری در مطب دکتر احتشام منش انجام دادم .درمشهد دندانپزشک نمونه ای هستند مخصوصا در این زمینه ها.. خداقوت
از نظر بهداشتی واقعا کارتون خوب بود و اینکه به بیمار این امکان رو میدین که از امکانات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل آگاه بشه خیلی خوبه .. من درمان ریشه انجام دادم و واقعا از محیط و وسایل خیالم راحت بود
به جرات میتونم بگم یکی از بهترین دندانپزشکان مشهد هستن من پیششون هم عصب کشی هم ایمپیلنت انجام دادم ازکارشون واقعا راضی بودم چون هم بدون درد و هم با اخلاق خوبشون استرس و دور میکنن ممنونم از دکتر احتشام منش و تیم خوش اخلاق و حرفه ایشون
دندانپزشک با حوصله و دقیقی هستند . یک دندان داشتم که قبلا جای دیگه ای عصب کشی کرده بودم ولی باز هم درد وحشتناکی داشت. 2 روز کامل داشتم درد میکشیدم و با تشخیص عالی دکتر احتشام منش و با عصب کشی مجدد هیچ اثری از دندان درد ندارم . ممنونم از زحمات دکتر
رزرو نوبت
برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر و همچنین رزرو وقت با شماره ی 05138814151 در تماس باشید. و همچنین برای رزرو انلاین وقت، می توانید روی دکمه زیر کلیک کنید.