هنگامی که دندان شما دچار پوسیدگی می شود دندانپزشک بخش های عفونی شده را خارج کرده و سپس آن را با ماده مخصوص پر می کند که باتوجه به نوع دندان  و پوسیدگی می توان از انواع مواد پر کردنی استفاده نمود. ترمیم های دندانی  یکی از رایج ترین درمان ها برای رفع پوسیدگی های دندانی است که هر فردی در طول زندگی خود حداقل یکبار آن را تجربه کرده است. ما در این مقاله سعی کردیم تا  برخی از سوالات مربوط به ترمیم دندان را پاسخ دهیم. پس ما با ما همراه باشید.  

ترمیم و یا پر کردن دندان
هنگامی که قسمت آسیب دیده و پوسیده شده دندان خارج شده و با مواد مخصوص پر کننده ، پر می شود تا از آسیب بیشتر و بعدی جلوگیری شود ،درمان  پر کردن یا ترمیم دندان اتفاق می افتد ماده ای که برای پر کردن استفاده می شود ممکن است از جنس آمالگام، کامپوزیت ، طلا و…باشد که با توجه به شرایط دندان هر بیمار از هرکدام از این مواد استفاده می شود. امروزه بیشتر با دو ماده اصلی کامپوزیت و آمالگام دندان ها ترمیم می شوند.
چرا ترمیم دندان باید انجام شود؟
دندانی که دچار پوسیدگی می شود حاوی باکتریست و به دلیل جلوگیری از تکثیر و گسترش این باکتری ها ، دندان باید ترمیم شود. همچنین هنگامی که دندانی به مرحله ی پوسیده شدن می رسد ترکیبات شیمیایی آن دچار تغییر گشته و در صورت درمان نشدن ، رفته رفته دندان دچار پوسیدگی های گسترده تر شده و  ممکن است دیگر قابل ترمیم نباشد.

انواع مواد ترمیم دندان

از رایج ترین مواد ترمیم به آمالگام و کامپوزیت می توان اشاره کرد. آمالگام، از قدیمی ترین مواد پر کردن دندان است و معمولا طول عمر و مقاومت بالایی دارد که به دلیل رنگ تیره اش برای دندانهای جلو استفاده نمی شود کامپوزیت مواد همرنگ دندان است که نسبت به آمالگام روش جدید و به روز تری است که با استفاده از اشعه آبی رنگ (لایت) روی دندان قرار داده می شود و روش بسیار مناسبی برای ترمیم دندانهای جلو و نیز دندان های خلفی است.

مراحل ترمیم آمالگام

در ابتدا قبل از تزریق ماده بی حسی، در ناحیه ای که قرار است تزریق انجام شود برای جلوگیری از درد ناشی از تزریق با ژل بی حسی لثه بی حس شده و سپس تزریق ماده بی حسی انجام می شود. پس از آن دندانپزشک ، با دریل مخصوص قسمتهای پوسیده شده را از دندان خارج می کند و شکل مخصوص حفره برای ترمیم امالگام شکل داده می شود دندانپزشک بعد از اینکه از خارج شدن همه ی پوسیدگی مطمئن شد آنگاه داخل دندان را با مواد ضدعفونی کننده تمیز می کند. آنگاه  کپسول های آمالگام را در دستگاه مخصوص (آمالگاماتور)  مخلوط می کنند و خمیر آن در حفره شکل داده شده  دندان میگذارند. سپس اضافات مواد پاک شده و پرکردگی شکل داده می شود و  بلندی دندان چک می شود و نهایتا با گذر مدت زمان کوتاهی ، مواد کاملا سفت شده و دندان قابل استفاده خواهد بود .

مراحل ترمیم با ماده کامپوزیت

در ابتدا دندانپزشک ماده ی بی حسی را تزریق می کند. سپس قسمتهای عفونی و پوسیدگی را خارج می کند. در مرحله بعدی ماده کامپوزیت به صورت لایه ای در داخل حفره ی ایجاد شده قرار می گیرد و سپس نور مخصوص آبی رنگ به لایه های مواد تابانده می شود تا کامپوزیت در داخل حفره سفت شود. پس از سفت شدن کامل مواد، دندان شکل دهی می شود تا مشابه انحناهای دندان طبیعی گردد. پس از تست بلندی دندان، کار به اتمام رسیده و می توان بعد از ترمیم بلافاصله از دندان استفاده کرد.
اطالاعات تکمیلی

درباره ترمیم دندان

عوارض احتمالی بعد از ترمیم

در برخی شرایط ممکن است دندان بعد از ترمیم احساس بلندی وجود داشته باشد که در این صورت با مراجعه به دندانپزشک برطرف می شود. درد و التهاب ایجاد شده در دندان که گاها تا چند روز  پس از ترمیم ادامه دارد امری طبیعی است. وجود حساسیت و یا درد لحظه ای نیز پس از ترمیم تا چندین روز طبیعی است و جای نگرانی نیست.

ترمیم اینله و انله چیست

هنگامی که پوسیدگی دندان در حدی باشد که نه آنقدر ساختار اصلی دندان از بین رفته که نیاز به روکش باشد  و نه بتوان پوسیدگی را با  پرکردگی برطرف کرد از اینله و یا انله بر حسب نیاز دندان استفاده می شود. این روش درمانی محافظه کارانه و چیزی بین روکش و ترمیم است. تفاوت بین اینله و انله در میزان گسترش پرکردگی دندان است که انله برای دندانهایی با سطح پوسیدگی بالاست اما اینله تقریبا مثل ترمیم معمولی است و برای پرکردن دندانهایی با سطح پوسیدگی پایین تر است.

مراقبت های پس از ترمیم دندان

چه زمانی دندان نیاز به ترمیم دارد؟

آنچه باید درباره ترمیم بدانید!

بایومیمتیک دنتیستری

سوالات متداول ترمیم 

تفاوت آمالگام با کامپوزیت برای ترمیم دندان در چیست؟

در حالت کلی می توان گفت ترمیم با ماده ی آمالگام دارای استحکام و دوام بیشتری است و معمولا برای دندان های عقب استفاده می شود، اما در مقابل کامپوزیت دارای رنگی زیبا و همرنگ دندان است که معمولا برای ترمیم دندان های جلو استفاده می شود.

اگر دندان شکسته ترمیم نشود چه عوارضی دارد؟

در بعضی موارد شکستگی و ترک دندان بسیار ناچیز است به طوری که فرد متوجه آن نمی شود و فقط با عکسبرداری تشخیص داده خواهد شد. در این مواقع خطری بیمار را تهدید نمی کند. اما در صورتیکه شکستگی واضح باشد و بدون درمان رها شود باعث آسیب به ریشه دندان در اثر پوسیدگی خواهد شد.

آیا بعد از ترمیم دندان مراقبت خاصی لازم است؟

اگردندان شما با آمالگام (مواد تیره غیر همرنگ) ترمیم شده باشد، مراقبت از آن بیشتر به صورت عدم خوردن و آشامیدن تا ۲ ساعت بعد از ترمیم و در ترمیم های وسیع تا ۲۴ ساعت عدم استفاده از دندان ترمیم شده می باشد. اما در ترمیم های کامپوزیت (همرنگ دندان) مراقبت، بیشتر از نوع نخوردن مواد رنگی تا مدتی بعد از انجام ترمیم می باشد. کلا رنگ پذیری ترمیم های کامپوزیت در ۲۴ ساعت اول بعد از درمان بالاتر است.

ماندگاری دندان ترمیم شده چقدر است؟

طول عمر ترمیم دندان شما به مواد مورد استفاده، محل ترمیم در دهان و میزان مراقبت از آن بستگی دارد. انتظار می‌رود ترمیم های کامپوزیتی، گلاس آینومر و پرسلن تا ۵ سال، ترمیم های آمالگام تا ۱۵ سال و ترمیم های طلا تا ۲۰ سال دوام داشته باشند.

آیا دندان ترمیم شده مجدد دچار پوسیدگی می‌شود؟

پوسیدگی دندان ترمیم شده ممکن است با گذشت زمان و به دلیل عوامل مختلفی اتفاق بیفتد. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ترمیم شده، بهتر است مراقبت دندانی منظمی داشته باشید.

نظرات مشتریان

رزرو نوبت

در پایان طبق مواردی که درباره ی آن صحبت شد، دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است دندان نیاز به ترمیم داشته باشد و طبق نظر دندانپزشک و همچنین شرایط دندانی از انواع ترمیم ها برای پرکردگی استفاده می شود. پس اگر دندان شما دچار مشکل شده و یا آسیب دیده در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید تا بهترین روش ترمیم دندان را برای شما برگزیند. در کلینیک دکتر احتشام منش سعی می شود همواره بهترین و راحت ترین روش درمانی که برای شما مناسب است انتخاب شده و همواره سعی می شود نتیجه و کیفیت درمان ترمیم اطمینان حاصل شود   امیدواریم در این مقاله به پاسخ سوالهای پیش آمده درباره ی ترمیم دندان رسیده باشید ، در صورت هرگونه ابهام و سوال همواره می توانید با شماره ی 05138814151 در تماس باشید. و همچنین برای رزرو انلاین وقت، می توانید روی دکمه زیر کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 15 =